Appelcompote met zwarte peper en rozijnen, bloedworst en bladerdeegstokjes

Appelcompote met zwarte peper en rozijnen, bloedworst en bladerdeegstokjes

Allergenen

Selder , Eieren , Gluten , Lactose , Melk , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in stukken. Gaar de appels in de boter met suiker tot ze uit elkaar vallen.

  2. Hak de zwarte rozijnen fijn. Meng de gehakte rozijnen onder de appelmoes en kruid met zwarte peper.

  3. Verwijder het vel van de bloedworst en mix glad met het schijfje peperkoek.

  4. Haal het vel bladerdeeg uit de verpakking en snij in 2 gelijke delen. Besmeer 1 kant rijkelijk met de bloedworst. Druk de andere kant van het bladerdeeg stevig op de eerste. Zet ± 10 min in de koelkast zodat dit mooi hard wordt.

  5. Klop de eidooier los met een el water. Besmeer de bovenkant van het bladerdeeg met het eigeel. Snij het bladerdeeg in fijne reepjes. Draai deze reepjes tot spiraaltjes.

  6. Bak de reepjes 15 min op 175°C.

  7. Serveer lauw in de warme appelmoes.