Bloedworst met gekaramelliseerde appeltjes en compote

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil 3 appelen en snij ze in fijne brunoise (= blokjes).
-
Smelt een klontje boter in een kookpot en voeg de stukjes appel toe.
-
Kruid met de kaneelstok (of het kaneelpoeder) en voeg de vanillesuiker toe.
-
Laat onder een deksel op een zacht vuurtje ‘compoteren’. Roer af en toe.
-
Verwijder de pel van de bloedworsten en snij ze in gelijke delen.
-
Schil de overige appelen, snij in partjes en verwijder het klokhuis.
-
Bak de bloedworst in bruine boter.
-
Bak de appelpartjes in bruine boter, bestrooi rijkelijk met suiker en laat mooi karamelliseren op een zacht vuurtje.
-
Serveer de stukjes bloedworst op een bord en schik de gekaramelliseerde appelstukjes en compote tussen de bloedworst.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven