Bloedworst met gekaramelliseerde appeltjes en compote

cf4316a8c2b3edc34bfed2fe2fce5cf2064a3551e5ba0ba52f71703c4ced309f.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil 3 appelen en snij ze in fijne brunoise (= blokjes).

  2. Smelt een klontje boter in een kookpot en voeg de stukjes appel toe.

  3. Kruid met de kaneelstok (of het kaneelpoeder) en voeg de vanillesuiker toe.

  4. Laat onder een deksel op een zacht vuurtje ‘compoteren’. Roer af en toe.

  5. Verwijder de pel van de bloedworsten en snij ze in gelijke delen.

  6. Schil de overige appelen, snij in partjes en verwijder het klokhuis.

  7. Bak de bloedworst in bruine boter.

  8. Bak de appelpartjes in bruine boter, bestrooi rijkelijk met suiker en laat mooi karamelliseren op een zacht vuurtje.

  9. Serveer de stukjes bloedworst op een bord en schik de gekaramelliseerde appelstukjes en compote tussen de bloedworst.