Bloedworst met gekaramelliseerde appeltjes en compote
Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil 3 appelen en snij ze in fijne brunoise (= blokjes).
-
Smelt een klontje boter in een kookpot en voeg de stukjes appel toe.
-
Kruid met de kaneelstok (of het kaneelpoeder) en voeg de vanillesuiker toe.
-
Laat onder een deksel op een zacht vuurtje ‘compoteren’. Roer af en toe.
-
Verwijder de pel van de bloedworsten en snij ze in gelijke delen.
-
Schil de overige appelen, snij in partjes en verwijder het klokhuis.
-
Bak de bloedworst in bruine boter.
-
Bak de appelpartjes in bruine boter, bestrooi rijkelijk met suiker en laat mooi karamelliseren op een zacht vuurtje.
-
Serveer de stukjes bloedworst op een bord en schik de gekaramelliseerde appelstukjes en compote tussen de bloedworst.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven