Camembert in bladerdeegrozet met noten en rozijnen

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hak de noten fijn. Verhit de honing op een zacht vuur tot deze vloeibaarder wordt. Roer de gehakte noten eronder.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Rol 1 vel bladerdeeg uit.

  4. Snij het hoedje van de camembert en plaats hem in het midden van het bladerdeeg op een ovenplaat met bakpapier.

  5. Beleg de camembert met de rozemarijntakken.

  6. Snij een cirkel die 2 cm groter is dan de camembert uit het midden van een vel bakpapier.

  7. Leg de cirkel rond de camembert op het bladerdeeg.

  8. Leg een tweede vel bladerdeeg over de camembert op het bakpapier.

  9. Snij het bovenste bladerdeeg in 12 gelijke pizzapunten tot 2 cm van de camembert.

  10. Beleg de bovenkant van elke pizzapunt met 1 kl notenmengeling.

  11. Rol elke pizzapunt op tot aan de camembert.

  12. Verwijder het bovenste vel bakpapier en snij ook het onderste bladerdeeg in 12 pizzapunten.

  13. Verdeel de overige notenmengeling over de bovenkant van elke pizzapunt en rol op.

  14. Smeer heel de rozet in met losgeklopt eigeel. Voeg enkele druppels water toe aan het eigeel, dan smeert het makkelijker uit.

  15. Strooi de zonnebloempitten erover en bak 25 min in de voorverwarmde oven.

  16. Snij het hoedje bladerdeeg van de camembert en het doppen kan beginnen.