Iers sodabrood met rozijnen, noten en pompoenzaden
Allergenen
noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Hak de noten grof.
-
Meng de bloem met het bicarbonaat, het zout, de rozijnen, de noten en de pompoenpitten.
-
Voeg de kefir toe en meng tot een kleverig deeg.
-
Bestrooi de gietijzeren pot met een dun laagje bloem.
-
Maak een bol van het deeg en leg in de pot.
-
Kerf een groot kruis in het deeg en bestrooi licht met bloem.
-
Zet het deksel op de pot en bak 1 u in de voorverwarmde oven.
-
Haal het brood uit de gietijzeren pot en laat afkoelen op een rooster.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Wil je dit verder toelichten?
Sluiten
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders