Broodpudding met rozijnen, chocolade, rum, peren en noten

8Zoet100minPrint
Ingrediënten
  • 500 g (oud of restjes) brood
  • 100 g chocoladegallets
  • 100 g suiker
  • 1 dl rum
  • 2,5 dl Boni Selection volle melk
  • 3 Spar eieren
  • 50 g Spar rozijnen
  • 2 rijpe conferenceperen
  • 50 g Spar Brazielnoten
  • klontje Spar boter
Recept

1. Schil de peren en snij in blokjes.
2. Snij het brood in kleine stukken.
3. Neem een grote kom en voeg het brood, de stukjes peer, chocolade, suiker, melk, rum, rozijnen, noten en eieren toe.
4. Meng alles goed onder elkaar. Dek af met plasticfolie en laat een nacht trekken in de koelkast.
5. Mix alle ingrediënten tot een homogene massa.
6. Verwarm de oven voor op 170°C.
7. Vet de bakvorm in. Vul de bakvorm met het mengsel.
8. Bak 45 min in de voorverwarmde oven.
9. Laat afkoelen. Ontvorm en snij in dikke plakken.

< naar recepten