Broodpudding met peer en ahornsiroop

8Zoet120minPrint
Ingrediënten
  • 400 g oud brood en/of croissants
  • 100 g Spar ongezouten boter
  • 500 ml Spar melk
  • 200 g suiker
  • 6 stuks Spar eieren
  • 100 g poedersuiker
  • halve koffielepel kaneel
  • halve koffielepel kardemom
  • scheutje kirsch
  • 1 000 g conference peren
  • 150 ml room
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 stuks vanillestok
Recept

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Verkruimel het brood en overgiet met lauwe melk. Laat de melk goed in het brood trekken.
3. Kluts de eieren en meng met de kaneel, de kardemom, een scheutje kirsch en de suiker.
4. Schil de peren en snij 2 peren in fijne schijfjes met een mandoline. Snij de rest van de peren in blokjes.
5. Smelt de boter en giet samen met de peerblokjes bij het beslag.
6. Vet een springvorm in met boter en giet het deeg erin.
7. Bedek het deeg met de plakjes peer.
8. Laat ongeveer 40 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
9. Topping: Snij de vanillestok in twee en schraap de zaadjes eruit. Klop de room op met de ahornsiroop en de zaadjes van de vanillestok tot de room dik vloeibaar is. Giet in een apart kommetje.
10. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snij in stukjes en serveer met de topping.

< naar recepten