Broodpudding met stukjes chocolade

6Zoet120minPrint
Ingrediënten
  • 400 g oud brood
  • 6 dl Boni melk
  • 150 g bruine suiker
  • 75 g Spar Tasty rozijnen
  • 3 Spar eieren
  • 4 sneden Boni peperkoek
  • 3 eetlepels bloem
  • scheutje bruine rum
  • 100 g zwarte chocolade in stukjes
  • bloemsuiker
Recept

1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Snij de korsten van het brood en snij het kruim in blokjes. Snij de peperkoek in stukken.
3. Scheid de eieren en klop het eiwit tot sneeuw.
4. Breng de melk aan de kook met de bruine suiker en een mespunt zout. Roer het broodkruim en de peperkoek erdoor en plet fijn met een vork. Voeg de rozijnen, eidooiers, bloem en rum toe en meng stevig.
5. Spatel de stukjes chocolade en het stijfgeklopte eiwit erdoor. Giet het mengsel in een ingevette bakvorm.
6. Zet in de oven en bak gaar in 1 uur. Controleer de gaarheid met behulp van een prikker, die er droog moet uitkomen.
7. Ontvorm en laat de broodpudding afkoelen.
8. Bestrooi met bloemsuiker en snij in plakjes.

< naar recepten