Broodpudding met stukjes chocolade

5e377caa2301a7a35250ddf1623b6dc0a81a7fb6e6c724ae57032aac1e6befaa.jpg

Allergenen

Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Snij de korsten van het brood en snij het kruim in blokjes. Snij de peperkoek in stukken.

  3. Scheid de eieren en klop het eiwit tot sneeuw.

  4. Breng de melk aan de kook met de bruine suiker en een mespunt zout. Roer het broodkruim en de peperkoek erdoor en plet fijn met een vork. Voeg de rozijnen, eidooiers, bloem en rum toe en meng stevig.

  5. Spatel de stukjes chocolade en het stijfgeklopte eiwit erdoor. Giet het mengsel in een ingevette bakvorm.

  6. Zet in de oven en bak gaar in 1 uur. Controleer de gaarheid met behulp van een prikker, die er droog moet uitkomen.

  7. Ontvorm en laat de broodpudding afkoelen.

  8. Bestrooi met bloemsuiker en snij in plakjes.