Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Halveer de vanillestok in de lengte en schraap het merg eruit.

  2. Mix de eidooiers met het merg van de vanillestok, de kandijsuiker en kaneel tot een schuimige massa.

  3. Meng de melk met de room, vanillestok, 50 g gezouten boter / 250 ml melk en een snuifje zout. Verwarm tot de boter gesmolten is. Voeg al kloppend bij de schuimige eidooiers.

  4. Snij het paasbrood in boterhammen van 2 cm dik en schik naast elkaar in de ovenschotel. Giet de pudding erover.

  5. Snij de appel in 4 en verwijder het klokhuis. Snij elk partje in 4.

  6. Verhit de rest van de gezouten boter in een pan. Voeg de suiker toe en laat smelten. Wentel de appelpartjes erdoor en laat licht karamelliseren.

  7. Schik telkens 2 partjes met de schil naar boven tussen het paasbrood. Dek af met aluminiumfolie.

  8. Verwarm de oven op 175°C.

  9. Zet de ovenschotel met brood in een andere, hoge ovenschotel. Giet hier voorzichtig kokend water in voor een bain-marie.

  10. Zet 1 u 15 min au bain-marie in de oven. Verwijder de laatste 15 min de aluminiumfolie.

  11. Haal uit de oven en werk af met wat poedersuiker. Serveer warm of koud.