Broodpudding van paasbrood met appel

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Halveer de vanillestok in de lengte en schraap het merg eruit.
-
Mix de eidooiers met het merg van de vanillestok, de kandijsuiker en kaneel tot een schuimige massa.
-
Meng de melk met de room, vanillestok, 50 g gezouten boter / 250 ml melk en een snuifje zout. Verwarm tot de boter gesmolten is. Voeg al kloppend bij de schuimige eidooiers.
-
Snij het paasbrood in boterhammen van 2 cm dik en schik naast elkaar in de ovenschotel. Giet de pudding erover.
-
Snij de appel in 4 en verwijder het klokhuis. Snij elk partje in 4.
-
Verhit de rest van de gezouten boter in een pan. Voeg de suiker toe en laat smelten. Wentel de appelpartjes erdoor en laat licht karamelliseren.
-
Schik telkens 2 partjes met de schil naar boven tussen het paasbrood. Dek af met aluminiumfolie.
-
Verwarm de oven op 175°C.
-
Zet de ovenschotel met brood in een andere, hoge ovenschotel. Giet hier voorzichtig kokend water in voor een bain-marie.
-
Zet 1 u 15 min au bain-marie in de oven. Verwijder de laatste 15 min de aluminiumfolie.
-
Haal uit de oven en werk af met wat poedersuiker. Serveer warm of koud.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven