Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg

    Klop de eieren met de suiker in een keukenrobot op hoge snelheid tot ze licht, luchtig en verdubbeld zijn.

  2. Meng de gezeefde bloem, gist en zout in een mengkom door elkaar. Voeg de geklopte eieren samen met de overige ingrediënten toe aan het bloemmengsel. Zet de kneedhaak op de keukenrobot en laat 10 à 12 min kneden. Het deeg voelt erg zacht en nat aan. Voeg zeker geen bloem toe. Check het deeg en kneed nog wat bij met de hand tot het deeg zacht, elastisch en rekbaar is, maar niet aan je handen plakt. Het deeg mag niet breken als je er lichtjes aan probeert te trekken.

  3. Leg het deeg in de mengkom, dek af met plasticfolie en laat ± 2 u rijzen, tot het in omvang verdubbeld is.

  4. Vulling

    Rooster de amandelen, hak ze wat fijner en plet licht.

  5. Leg het gerezen deeg op een werkvlak dat licht met bloem bestoven is. Verdeel het deeg in 2.

  6. 4feaf8d3a9faf7b4ccedd63ff02033def74dd559775efa72355685808791758d.jpg

    Rol het 1ste deeg uit tot een rechthoekige lap van 2 mm dik. Smeer in met boter en bestrooi met rozijnen, veenbessen, amandelen en gemalen nootmuskaat.

  7. 16f3689d7eb7a4edcbe011a64b478471fe702540ea2cce3f574c78b56a75dfc3.jpg

    Rol het deeg tot een blok en snij met een scherp mes doormidden om het in 2 strengen te verdelen, waarbij ze aan 1 kant aan elkaar blijven zitten.

  8. 0f0c74b9f5d275e39475968c30a091ffeab5f0fa4741164ecb694a657e4313bc.jpg

    Rol de 1ste streng op om de basis van het brood te vormen. Krul daarna de 2de streng rond de 1ste naar boven. De gesneden kant moet naar buiten wijzen. Steek het uiteinde van de 2de streng onder het 1ste stuk.

  9. 8b9ceda763e3208621274302787fe6964c6a7f592e6b4ce9df8d66269fe35251.jpg

    Herhaal stap 6 t.e.m. 8 voor het 2de deeg. Leg beide broden in de springvormen en zet op een bakplaat. Dek de broden af met plasticfolie en laat ze ± 1 u rijzen.

  10. Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Zet de bakplaat met broden in de oven en bak 35 tot 40 min. Als de bovenkant van de broden te donker wordt, bedek met aluminiumfolie en bak verder.

  11. Haal de broden uit de oven en laat 10 min in de vorm rusten. Haal uit de vormen en laat verder afkoelen op een rooster.

  12. Bestuif de afgekoelde broden met bloemsuiker en serveer.