Hummus van geroosterde bloemkool en pesto met gebrande witlofblaadjes

Hummus van geroosterde bloemkool en pesto met gebrande witlofblaadjes

Allergenen

Lactose , Melk en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder het harde stuk van het witlof. Maak de buitenste blaadjes los en hou ze apart in de koelkast. Hou de binnenste stukken witlof bij.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Snij de bloemkool in kleinere roosjes.

  4. Pel de look. Meng de look, bloemkool en binnenste stukken witlof met de sesamolie en za’atar kruidenmengeling. Rooster gedurende ± 25 min in de voorverwarmde oven.

  5. Giet de kikkererwten af. Mix de geroosterde groenten met de kikkererwten, de tahin en het sap van de citroen tot een hummus. Kruid met peper en zout.

  6. Pesto:

    pluk de salie. Mix de salie glad met de walnoten, kaas en olijfolie. Verfris met citroensap en kruid met peper en zout.

  7. Brand de witlofblaadjes kort met een gasbrandertje zodat ze wat zwarte stukken en een geroosterde smaak krijgen. Steek de witlofblaadjes in de hummus.