Hummus met geroosterde bloemkooltopping

Hummus met geroosterde bloemkooltopping

Allergenen

sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hummus:

  2. Mix de tahini met het citroensap, gepeld teentje look, water en komijnpoeder glad.

  3. Voeg de volledige inhoud van het blik kikkererwten toe en een mespunt zout.

  4. Mix tot een zijdezachte massa. Voeg indien nodig meer ijskoud water en zout toe.

  5. Laat 30 min rusten en indikken.Geroosterde bloemkooltopping:

  6. Pel de ui en snij in fijne halve ringen. Bestrooi met zout en bak ze in 1 el olijfolie in een koekenpan in 20 min zacht.

  7. Pel en pers het teentje look.

  8. Snij de bloemkool in hele kleine roosjes.

  9. Haal de uien uit de pan en giet er 2 el olijfolie in. Fruit de look en voeg de bloemkoolroosjes toe. Roerbak 5 min.

  10. Bestrooi met de kruiden en roerbak beetgaar. Kruid met peper en zout en schep de uien er terug door.