Lunchsaté met geroosterde groenten en hummus

Lunchsaté met geroosterde groenten en hummus

Allergenen

noten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de rode uien en snij in kwarten. Snij de roosjes van de bloemkool.

  2. Schil de butternut en zoete aardappel en snij in blokken van 2 x 2 cm.

  3. Warm de oven voor op 200°C.

  4. Roer de rode ui, butternut, zoete aardappel, bloemkool en geschilde krieltjes door elkaar en roer de komijn, kurkuma, paprikapoeder, cayennepeper, zout en zonnebloemolie erdoor.

  5. Rooster 20 à 25 min in de voorverwarmde oven en laat afkoelen.

  6. Snij de rode biet in blokken van 2 x 2 cm.

  7. Prik afwisselend met de geroosterde groenten en aardappelen op satéstokjes.

  8. Hummus

    Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel met koud water.

  9. Pel de look en mix met de tahin, komijnpoeder, gezouten cashewnoten, balsamicoazijn, dragonazijn, olijfolie, kikkererwten en 50 ml water tot een fijne hummus. Kruid met cayennepeper en zout.

  10. Serveer de geroosterde groenten met de hummus.