Pita bianca met geroosterde groenten en hummus

2Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • verse tijm
  • 2 teentjes look
  • 1 sjalot
  • 1 wortel
  • 2 el kant-en-klare kikkererwten
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 pitabroodjes
  • Boni Selection olijfolie
  • 2 el ricotta
  • 1 potje hummus
Recept

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Schil de wortel en pel de sjalot. Snij in fijne stukken. Was de andere groenten en snij in fijne stukken. Leg in een ovenschaal op een vel bakpapier. Plet de look en voeg toe aan de groenten. Bestrooi met verse tijm en kruid met peper en zout. Overgiet met olijfolie en schep onder elkaar.
3. Zet 45 min in de oven. Schep om de 15 min even om. Voeg de kikkererwten de laatste 15 min toe.
4. Toast de pitabroodjes en besmeer met een laagje hummus.
5. Verdeel de gegrilde groenten over de hummus.
6. Werk af met een beetje ricotta en verse tijm.

< naar recepten