Hummus met Ebly, geroosterde groenten en gebakken feta

c6d531258d3b69e80b1a3a216b24b82c130df3d281cfe80f604b59c1b5feb3f4.jpg

Allergenen

sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hummus

    Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel met koud water.

  2. Ingrediënten: 0.5 kl komijnpoeder 0.09 l groentebouillon

    Pel de look en mix met de kikkererwten, tahin, komijn- en paprikapoeder, dragonazijn, groentebouillon en olijfolie tot een fijne hummus. Kruid met cayennepeper en zout.

  3. Eblysalade

    Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg de Ebly toe en kook volgens de bereidingstijd op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

  4. Schil de butternut. Halveer in de lengte en verwijder de zaden met een lepel. Snij het vruchtvlees in dobbelstenen. Snij de roosjes van de bloemkool.

  5. Ingrediënten: 1.0 kl komijnpoeder

    Meng de butternut en bloemkool met pilipili, lookpoeder, komijn, kurkuma en olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Spreid op een ovenplaat met bakpapier en bak 20 min op 200°C in de oven.

  7. Meng de groenten met de Ebly.

  8. Afwerking

    Besprenkel de feta met honing en olijfolie. Bestrooi met oregano en cayennepeper. Bak 10 min op 200°C in de oven.

  9. Serveer met de Eblysalade, veldsla en hummus. Werk af met granaatappelpitten en blaadjes koriander.