Hummus met Ebly, geroosterde groenten en gebakken feta

sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Hummus
-
Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel met koud water.
-
Pel de look en mix met de kikkererwten, tahin, komijn- en paprikapoeder, dragonazijn, groentebouillon en olijfolie tot een fijne hummus. Kruid met cayennepeper en zout.
-
Eblysalade
-
Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg de Ebly toe en kook volgens de bereidingstijd op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
-
Schil de butternut. Halveer in de lengte en verwijder de zaden met een lepel. Snij het vruchtvlees in dobbelstenen. Snij de roosjes van de bloemkool.
-
Meng de butternut en bloemkool met pilipili, lookpoeder, komijn, kurkuma en olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Spreid op een ovenplaat met bakpapier en bak 20 min op 200°C in de oven.
-
Meng de groenten met de Ebly.
-
Afwerking
-
Besprenkel de feta met honing en olijfolie. Bestrooi met oregano en cayennepeper. Bak 10 min op 200°C in de oven.
-
Serveer met de Eblysalade, veldsla en hummus. Werk af met granaatappelpitten en blaadjes koriander.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders