Geroosterde bloemkool met jonge spinazie en kappertjes

Geroosterde bloemkool met jonge spinazie en kappertjes

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dressing: pureer de uitgelekte kappertjes met de look, mosterd en azijn. Kruid met peper en zout. Giet de olijfolie in een fijn straaltje en onder voortdurend kloppen erbij tot je een romige, dikke dressing bekomt. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Snij de bloemkool in roosjes en blancheer ze beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af en laat uitlekken.

  3. Halveer de kerstomaatjes en snij de dille fijn.

  4. Besprenkel de bloemkool met olijfolie en kruid met peper en zout. Schep door elkaar.

  5. Rooster de met olie ingestreken bloemkoolroosjes op de barbecue of in de grillpan. Doe ze samen met de spinazie, kappertjes en kerstomaatjes in een kom. Schep de dressing erdoor.

  6. Breng verder op smaak met peper en zout.

  7. Serveer lauw en werk af met verse dille.