Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snipper de koriander en het wit van het lente-uitje fijn.

  2. Snij het groen van de lente-ui in lange smalle slierten (= julienne) en leg in ijskoud water.

  3. Haal de oesters uit de schelp en leg ze op een fijne zeef. Vang het oestervocht op. Leg de onderste helften van de oesterschelpen stabiel op een bord met droge rijst.

  4. Snij de oesters in fijne stukjes en meng met de zoetzure azijn, 1 kl oestervocht, het wit van de lente-ui en de koriander.

  5. Verdeel de tartaar van oester over de oesterschelpen.

  6. Verwarm de rijstazijn met de suiker tot de suiker gesmolten is.

  7. Haal van het vuur en voeg de sojasaus toe.

  8. Verhit wat arachideolie in een bakpan en roerbak de champignons goudbruin. Blus met het sojamengsel en laat inkoken tot er zich een lak rond de champignons vormt.

  9. Werk de oesters af met de gelakte champignons en versier met wat julienne van lente-ui.