Tartaar van rund met oester, koolrabi en wasabimayonaise

Tartaar van rund met oester, koolrabi en wasabimayonaise

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Tartaar: snij het rundvlees zeer fijn met een scherp mes.

  2. Schil de gember en snij heel fijn.

  3. Meng de gember met de sojasaus, sesamolie en sesamzaadjes onder het vlees.

  4. Duw in kleine uitsteekvormpjes.

  5. Snij de koolrabi zeer fijn met een mandoline en meng met een klein scheutje sesamolie. Kruid met peper en zout.

  6. Haal de oesters uit hun schelp en warm kort op in eigen vocht (het vocht mag roken, maar niet koken).

  7. Draai elke oester in een velletje koolrabi.

  8. Schik op de tartaar.

  9. Wasabimayonaise: meng de wasabi met het citroensap en de dooier. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de olie druppelsgewijs en onder constant roeren toe. Kruid indien nodig af met extra citroensap, zout en peper

  11. Spuit een klein dotje op de koolrabi.

  12. Werk af met een takje waterkers.