Tempura van zalm met wasabimayonaise
Vis , Gluten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Meng de mayonaise met wasabi. Maak pittiger naar smaak door extra wasabi toe te voegen.
-
Snipper de koriander fijn en roer door de wasabimayonaise. Breng op smaak met enkele druppels limoensap.
-
Warm de friteuse voor op 180°C.
-
Snij de zalmfilet in 2 lange repen.
-
Leg telkens een strook zalmfilet op de onderzijde van een norivel.
-
Strijk het norivel in met sojasaus.
-
Rol het norivel rond de zalmfilet en laat rusten op kamertemperatuur tot gebruik.
-
Meng de bloem, het ei, de maïzena en het bruiswater tot een dik ‘pannenkoekenbeslag’.
-
Wentel de zalmrol door het beslag en frituur 1 min op 180°C.
-
Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Snij de zalmrol in schijven van 2 cm breed en serveer met de wasabimayonaise.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders