Tempura van zalm met wasabimayonaise

4Vis30minPrint
Ingrediënten
  • 1 Spar zalmfilet
  • 2 norivellen
  • 4 el Boni Selection sojasaus
  • 100 g bloem
  • 1 Spar ei
  • 10 g maïzena
  • 100 ml spuitwater
  • 70 g Boni Selection mayonaise
  • 2 kl wasabi
  • 1 limoen
  • ½ potje verse koriander
Recept
  1. Meng de mayonaise met wasabi. Maak pittiger naar smaak door extra wasabi toe te voegen.
  2. Snipper de koriander fijn en roer door de wasabimayonaise. Breng op smaak met enkele druppels limoensap.
  3. Warm de friteuse voor op 180°C.
  4. Snij de zalmfilet in 2 lange repen.
  5. Leg telkens een strook zalmfilet op de onderzijde van een norivel.
  6. Strijk het norivel in met sojasaus.
  7. Rol het norivel rond de zalmfilet en laat rusten op kamertemperatuur tot gebruik.
  8. Meng de bloem, het ei, de maïzena en het bruiswater tot een dik ‘pannenkoekenbeslag’.
  9. Wentel de zalmrol door het beslag en frituur 1 min op 180°C.
  10. Laat uitlekken op keukenpapier.
  11. Snij de zalmrol in schijven van 2 cm breed en serveer met de wasabimayonaise.

< naar recepten