Rundtartaar met oesters

Rundtartaar met oesters

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat het vlees tot bij het vriespunt koelen om er zo gemakkelijk met een mes fijne brunoise van te kunnen snijden. Snij het vlees eerst in plakjes van ½ cm en vervolgens in reepjes van ½ cm dikte. Snij als laatste in blokjes.

  2. Breng het vlees op smaak met zwarte peper, sojasaus, sjalotsnippers, bieslook en oestersaus.

  3. Open de oesters en haal het vruchtvlees eruit. Bewaar het oestersap.

  4. Hak 8 van de 12 oesters in grove stukken. De andere 4 zijn voor de afwerking.

  5. Meng de gehakte oesters onder de rundtartaar. Dek af en laat 15 minuten marineren in de koelkast.

  6. Espuma van oesters: voeg per dl oestersap, dat je eerst gezeefd hebt, 1 dl room en 1 eiwit toe. Doe dit mengsel in een espumafles en steek 1 gasbommetje op de fles. Schud goed en zet in de koelkast tot gebruik.

  7. Zet een uitsteekring op het bord en vul deze met de tartaar. Versier de tartaar met een oester en wat peterseliepluksels.

  8. Spuit een toefje zure room op het bord en schik hierop een lege oesterschelp. Spuit net voor het opdienen de espuma van oesters in de schelp.