Melk , Weekdieren en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Laat het vlees tot bij het vriespunt koelen om er zo gemakkelijk met een mes fijne brunoise van te kunnen snijden. Snij het vlees eerst in plakjes van ½ cm en vervolgens in reepjes van ½ cm dikte. Snij als laatste in blokjes.
-
Breng het vlees op smaak met zwarte peper, sojasaus, sjalotsnippers, bieslook en oestersaus.
-
Open de oesters en haal het vruchtvlees eruit. Bewaar het oestersap.
-
Hak 8 van de 12 oesters in grove stukken. De andere 4 zijn voor de afwerking.
-
Meng de gehakte oesters onder de rundtartaar. Dek af en laat 15 minuten marineren in de koelkast.
-
Espuma van oesters: voeg per dl oestersap, dat je eerst gezeefd hebt, 1 dl room en 1 eiwit toe. Doe dit mengsel in een espumafles en steek 1 gasbommetje op de fles. Schud goed en zet in de koelkast tot gebruik.
-
Zet een uitsteekring op het bord en vul deze met de tartaar. Versier de tartaar met een oester en wat peterseliepluksels.
-
Spuit een toefje zure room op het bord en schik hierop een lege oesterschelp. Spuit net voor het opdienen de espuma van oesters in de schelp.