Velouté van aardpeer en pastinaak met sint-jakobsvruchten

8Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediënten
  • 500 g aardperen
  • 1 pastinaak
  • 1 bloemaardappel
  • 500 ml Boni Selection melk
  • 500 ml kippenfond
  • 8 Spar sint-jakobsvruchten
  • 8 verse salieblaadjes
  • geklaarde boter
  • 1 el Spar blanke hazelnoten
  • piment d’espelette
Recept
  1. Schil de aardperen, aardappel en pastinaak en snij in blokjes.
  2. Breng de melk met de gevogeltefond aan de kook. Voeg de groenteblokjes toe en dek de pot af. Laat 30 min op een zacht vuur garen.
  3. Mix tot een gladde soep en kruid met peper en zout.
  4. Dep de sint-jakobsvruchten droog en rijg ze met een blaadje salie aan houten prikkertjes. Kruid met peper en zout.
  5. Rooster de hazelnoten en hak ze grof.
  6. Verhit de geklaarde boter.
  7. Bak de spiesjes kort aan beide zijden.
  8. Serveer de soep in glaasjes. Kruid met espelettepeper en leg de spiesjes met sint-jakobsvruchten op de rand.
< naar recepten