Velouté van aardpeer en pastinaak met sint-jakobsvruchten PT1H 8 porties 500 g aardperen 500 ml Boni melk 500 ml kippenfond 1 el Spar blanke hazelnoten 1 pastinaak 1 bloemaardappel 8 Spar sint-jakobsvruchten 8 blaadjes verse salie geklaarde boter piment d’espelette

Velouté van aardpeer en pastinaak met sint-jakobsvruchten

4e650bea439f17e394be854fefecbc384b70324beed5666fbe3b456aa55b84db.jpg

Allergenen

Weekdieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardperen, aardappel en pastinaak en snij in blokjes.

  2. Breng de melk met de gevogeltefond aan de kook. Voeg de groenteblokjes toe en dek de pot af. Laat 30 min op een zacht vuur garen.

  3. Mix tot een gladde soep en kruid met peper en zout.

  4. Dep de sint-jakobsvruchten droog en rijg ze met een blaadje salie aan houten prikkertjes. Kruid met peper en zout.

  5. Rooster de hazelnoten en hak ze grof.

  6. Verhit de geklaarde boter.

  7. Bak de spiesjes kort aan beide zijden.

  8. Serveer de soep in glaasjes. Kruid met espelettepeper en leg de spiesjes met sint-jakobsvruchten op de rand.