Gegrilde aardpeer met sint-jakobsnoten en sherryboter

19140eaff0d5f7b0824ad1882a62c123873b8f66fec1afcdb89cbeb051ac57b7.jpg

Allergenen

Vis , Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schrob de aardperen proper onder stromend water.

  2. Snij ze in de lengte middendoor, schil ze niet. Leg in een ovenschotel. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. Verdeel er 50 g boter over en laat garen in de oven op 175°C, gedurende 20 à 30 min.

  4. Kruid de sint-jakobsnoten met peper en zout. Bak ze goudbruin in 50 g schuimende boter.

  5. Neem de sint-jakobsnoten uit de pan. Deglaceer de pan met sherry en visbouillon.

  6. Laat 1⁄3 inkoken en monteer met 50 g boter. Kruid met peper en zout.

  7. Schik de staafjes aardpeer en de sint-jakobsnoten op het bord. Werk af met de sherrybotersaus en fijngesnipperde peterselie.