Ovenpannetje met sint-jakobsnoten en mascarpone

4Schaal-/Schelpdieren45minPrint
Ingrediënten
  • 12 Spar sint-jakobsnoten
  • 1 blikje Boni Selection king krab (150 g)
  • 250 g mascarpone
  • 2 el Boni Selection culinaire room
  • 150 g geraspte gruyère
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 blikje tomatenconcentraat (70 g)
  • 2 el cognac
  • 2 el Boni Selection olijfolie
  • 8 takjes verse basilicum
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 1 kl gedroogde oregano
Recept

1. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
2. Laat de krab uitlekken en trek het krabvlees in stukjes.
3. Hou 4 takjes basilicum opzij en snipper de andere fijn.
4. Pel de sjalot en snipper fijn.
5. Verhit de olijfolie en bak de sjalotsnippers al roerend.
6. Kruid de sint-jakobsvruchten goed met versgemalen peper. Voeg de sint-jakobsvruchten toe aan de sjalotsnippers en bak 1 min.
7. Haal de sint-jakobsvruchten uit de pan en voeg de tomatenpuree, cognac, tijm en oregano toe. Roer om en laat zachtjes pruttelen. Laat het vocht voor ½ inkoken.
8. Schep de mascarpone en room onder het ingekookte vocht. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper en voeg de fijngesnipperde basilicum toe.
9. Verdeel de tomatenblokjes en krab op de bodem van de ovenschoteltjes. Schik er 3 sint-jakobsvruchten op. Overgiet met een laagje mascarponesaus. Bedek met de gruyèrekaas.
10. Verwarm de oven voor op 180°C.
11. Zet de ovenschaaltjes in de voorverwarmde oven en bak 15 min.
12. Werk af met een takje verse basilicum.

< naar recepten