Schaaldieren , Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
-
Laat de krab uitlekken en trek het krabvlees in stukjes.
-
Hou 4 takjes basilicum opzij en snipper de andere fijn.
-
Pel de sjalot en snipper fijn.
-
Verhit de olijfolie en bak de sjalotsnippers al roerend.
-
Kruid de sint-jakobsvruchten goed met versgemalen peper. Voeg de sint-jakobsvruchten toe aan de sjalotsnippers en bak 1 min.
-
Haal de sint-jakobsvruchten uit de pan en voeg de tomatenpuree, cognac, tijm en oregano toe. Roer om en laat zachtjes pruttelen. Laat het vocht voor ½ inkoken.
-
Schep de mascarpone en room onder het ingekookte vocht. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper en voeg de fijngesnipperde basilicum toe.
-
Verdeel de tomatenblokjes en krab op de bodem van de ovenschoteltjes. Schik er 3 sint-jakobsvruchten op. Overgiet met een laagje mascarponesaus. Bedek met de gruyèrekaas.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Zet de ovenschaaltjes in de voorverwarmde oven en bak 15 min.
-
Werk af met een takje verse basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven