Parelhoenfilet met uientaartje met porto, druivensaus, savooikool en aardappelroosje

Eieren , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Uientaartje: laat de zilveruitjes 30 min weken in warm kraantjeswater om ze makkelijker te kunnen pellen. Pel de uitjes en snij in 2.
-
Verhit 2 el boter in een bakpan op een matig vuur.
-
Bak de uitjes 1 min. Roer halfweg voorzichtig om. Blus met de porto en azijn en laat ½ inkoken.
-
Voeg de tijm en suiker toe en laat karamelliseren. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Steek met een uitsteekvorm 4 cirkels uit het bladerdeeg.
-
Leg de bladerdeegrondjes op een ovenschotel met bakpapier, prik ze in en bestrijk met eigeel.
-
Verdeel de gorgonzola over de 4 taartjes en leg hier de uitjes op met de platte kant naar boven.
-
Bak 15 min in de voorverwarmde oven.
-
Aardappelroosje: warm de oven voor op 200°C.
-
Pel de look en pers fijn. Smelt 50 g boter met de look.
-
Was de aardappelen. Snij ze met schil in plakjes van 1 mm met een mandoline.
-
Leg ze dakpansgewijs in 4 lange rijen op het werkoppervlak.
-
Smeer ze in met de lookboter en kruid met zwarte peper en zout.
-
Rol de aardappelrij op tot een roosje en leg in een met boter ingevette muffinvorm.
-
Bak 35 min in de voorverwarmde oven.
-
Savooikool: verwijder de buitenste donkergroene bladeren van de savooikool. Snipper de overige bladeren fijn.
-
Smelt 3 el boter in een bakpan. Bak het spek zachtjes. Voeg de savooikool toe en roer goed om.
-
Blus met 50 ml water en laat afgedekt 10 min stoven. Kruid met zout, zwarte peper en nootmuskaat.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Smelt 2 el boter en 1 el arachideolie in een bakpan.
-
Bak de parelhoenfilets 2 min krokant op het vel. Laat op de andere zijde nog 2 min bakken. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bak 10 min verder in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 5 min rusten onder aluminiumfolie.
-
Blus de pan met de druivensaus.
-
Serveer de parelhoenfilet met het uientaartje, aardappelroosje en savooikool. Werk af met de druivensaus.