Haantje met druivensaus

Haantje met druivensaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de eikenbladsla en pluk de blaadjes. Zwier goed droog en hou apart.

  2. Vul elk haantje met 4 à 5 druiven. Kruid de haantjes aan alle zijden met peper en zout. Kleur ze mooi goudbruin in een braadpan met een klontje hete boter op een matig vuur. Pel de uien en snipper fijn. Leg de haantjes in een braadslede en strooi 2 fijngesnipperde uien over de haantjes. Bak verder in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 20 minuten.

  3. Saus: stoof de 3de ui aan in 1 eetlepel boter. Voeg het kruidentuiltje, gevogeltebouillon en 20 druiven toe. Laat ¾ inkoken. Mix de saus en giet door een fijne puntzeef. Werk af met 50 gr boter in kleine klontjes gesneden. Kruid met peper en zout. Hou apart.

  4. Spoel de aardappelen en snij in dunne plakjes. Bak ze mooi goudbruin aan beide zijden in wat olijfolie in een antikleefpan.

  5. Schik het haantje op een bord. Leg de aardappelschijfjes in een waaier naast het haantje en schuif wat eikenbladsla onder het haantje. Nappeer de saus erbij en werk af met extra groene druiven.