Haantje met dragon & ratatouille

Haantje met dragon & ratatouille

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.

 2. Snij de courgettes in dobbelsteentjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij het vruchtvlees in stukjes.

 3. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en stoof de uisnippers hierin. Voeg de paprikastukjes toe en laat even stoven.

 4. Voeg vervolgens de courgette, aubergine, look, tomatenpuree, gepelde tomaten en verse kruiden toe. Laat stoven op een zacht vuur tot de groenten gaar zijn.

 5. Vis de laurierblaadjes en kruidentakjes eruit. Breng op smaak met peper en zout.

 6. Snij ¼ van de dragonblaadjes in snippers. Meng ze met een klontje zachte boter en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

 7. Snij de haantjes middendoor. Maak op de borstkas een opening tussen vel en vlees en strijk de dragonboter daartussen.

 8. Bak de haantjes goudbruin aan in hete boter. Leg ze in een ovenschaal en laat verder garen in de oven.

 9. Stoof de sjalotsnippers in de braadpan van het vlees. Voeg een klontje boter toe en bestuif met bloem. Bevochtig met de wijn en roer het aanbaksel los. Voeg de fond en de rest van de dragonblaadjes toe en laat het geheel inkoken.

 10. Breng de saus op smaak met room, versgemalen zwarte peper en zeezout.

 11. Verdeel de ratatouille over voorverwarmde borden. Garneer met blaadjes basilicum. Schik er een half haantje naast. Nappeer met de saus en serveer met rozemarijnaardappeltjes.