Roulade van haantje met wintersalade
Kookgerei
Mandoline (1)
Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Een perfecte barbecue vraagt om perfecte timing. Ontdek alle tips & tricks!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Bak de rollade aan alle zijden goudbruin in boter.
-
Zet het vlees in de oven tot het een kerntemperatuur van 72°C bereikt; bedruip regelmatig met vrijgekomen jus.
-
Kook de parelcouscous gaar in licht gezouten water, giet af en spoel onder koud stromend water.
-
Dressing:
-
Pel en snipper het sjalotje. Klop de olijfolie, ahornsiroop, balsamicocrème en rode wijnazijn tot een gladde emulsie. Voeg de sjalotsnippers toe, kruid met peper en zout en zet opzij.
-
Schaaf de rodekool flinterdun met de mandoline en doe in een kom. Giet er ¾ van de dressing over en kneed deze door de kool om ze zachter te maken. Zet opzij.
-
Snij de kaki in de lengte doormidden en schaaf in fijne halve plakjes. Pluk de dillepluimpjes.
-
Laat het vlees 10 min rusten onder aluminiumfolie.
-
Schep de parelcouscous door de kool, schep ½ van de kaki, dille en de granaatappelpitten erdoor en verkruimel ½ van de kaas erover.
-
Schep in een mooie serveerschaal, garneer met de rest van de ingrediënten en druppel de rest van de dressing erover.
-
Snij het vlees in plakjes en serveer erbij.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders