Roulade van haantje met wintersalade

Roulade van haantje met wintersalade

Kookgerei

Mandoline (1)

Allergenen

Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Bak de rollade aan alle zijden goudbruin in boter.

  3. Zet het vlees in de oven tot het een kerntemperatuur van 72°C bereikt; bedruip regelmatig met vrijgekomen jus.

  4. Kook de parelcouscous gaar in licht gezouten water, giet af en spoel onder koud stromend water.

  5. Dressing:
  6. Pel en snipper het sjalotje. Klop de olijfolie, ahornsiroop, balsamicocrème en rode wijnazijn tot een gladde emulsie. Voeg de sjalotsnippers toe, kruid met peper en zout en zet opzij.

  7. Schaaf de rodekool flinterdun met de mandoline en doe in een kom. Giet er ¾ van de dressing over en kneed deze door de kool om ze zachter te maken. Zet opzij.

  8. Snij de kaki in de lengte doormidden en schaaf in fijne halve plakjes. Pluk de dillepluimpjes.

  9. Laat het vlees 10 min rusten onder aluminiumfolie.

  10. Schep de parelcouscous door de kool, schep ½ van de kaki, dille en de granaatappelpitten erdoor en verkruimel ½ van de kaas erover.

  11. Schep in een mooie serveerschaal, garneer met de rest van de ingrediënten en druppel de rest van de dressing erover.

  12. Snij het vlees in plakjes en serveer erbij.