Mechelse koekoek met dragon

6b6997d3c79b3f6e4435f228a001048563424c6a12dbb4d852778ac6dc4c0806.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snij in stukken.

  2. Kruid de koekoek met peper en zout aan alle zijden, ook binnenin. Pluk de dragonblaadjes en vul binnenin met een deel van de dragon. Snipper de rest fijn.

  3. Smelt de boter in een stoofpot. Leg de kip in de gesmolten boter en laat aan alle zijden kleuren. Voeg de ui toe en laat deze meestoven.

  4. Voeg het bier en de wijn toe.

  5. Zet het deksel op de pot en laat gedurende 30 minuten sudderen op een zacht vuur.

  6. Reinig de lente-uitjes en snij fijn.

  7. Voeg de fijngesneden lente-uitjes na 30 minuten toe aan het geheel. Laat 5 minuten mee sudderen.

  8. Voeg de dragon toe en laat nog 5 minuten sudderen.

  9. Bak ondertussen de kroketten in hete frituurolie.

  10. Serveer de Mechelse koekoek met de gebakken kroketten.