Mechelse Koekoek met knolseldercrème, champignons en kroketten

Mechelse Koekoek met knolseldercrème, champignons en kroketten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de look en pers fijn. Snipper de dragonblaadjes en krulpeterselie fijn. Meng de look en groene kruiden met zachte boter. Kruid met zout. Smeer de binnenkant van de Mechelse Koekoek ermee in en leg in een ovenschotel.

  2. Warm de oven voor op 180°C.

  3. Meng olijfolie met de kippenkruiden en strijk de buitenkant van de Mechelse Koekoek ermee in. Kruid met zwarte peper.

  4. Zet de ovenschotel in de oven en bak 1 u 25 min.

  5. Schil de knolselder en snij in blokjes. Stoom 10 min. Mix met de mascarpone tot een gladde crème. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Snij de kastanjechampignons in 4. Snipper de bieslook fijn.

  7. Smelt wat boter in een bakpan. Bak de champignons mooi bruin. Roer de bieslook erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Bak de kroketten.

  9. Meng de waterkers met de veldsla. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.

  10. Snij de Mechelse Koekoek in stukken en verdeel over de borden. Verdeel de mascarponecrème en kastanjechampignons erover. Serveer met kroketten en slaatje.