Knolseldercrème

6Geen vlees/vis120minPrint
Ingrediënten
  • 2 kg knolselder
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stengel witte selder
  • 1,5 l water
  • 1 l kippen- of groentebouillon
  • 125 ml Boni culinaire room
  • ½ bosje kervel
  • olijfolie
  • 1 eetlepel platte peterselie
Recept

1. Pel de ui en teentjes look. Snipper de ui en 2 teentjes look fijn. Reinig de selder en snij in stukjes. Schil de knolselder en snij in gelijke stukken.
2. Stoof de ui aan in wat olijfolie. Voeg de look, de selder- en knolselderstukjes toe.
3. Giet de bouillon en het water erbij. Kook maximum 2 uur tot alle groenten mooi zacht zijn en de soep een crème-achtige textuur heeft.
4. Laat de soep een 10-tal minuten afkoelen. Mix de soep fijn in de blender of met de mixer.
5. Breng de soep opnieuw zachtjes aan de kook met deksel op de pot. Voeg de room toe. Kruid met peper en zout. Voeg een takje kervel toe.
6. Werk af met de groene kruidenolie: gooi 1 teentje look, platte peterselie en de rest van de kervel in de blender. Voeg 2 à 3 eetlepels olijfolie toe. Mix tot een homogene massa. Duw de olie door een neteldoek of een fijne zeef.
7. Giet de knolseldercrème in kommetjes en besprenkel met een paar druppels van de kruidenolie.

< naar recepten