Slaatje van knolselder, appel, walnoot en knolseldercrème
Ingrediënten
- 1 knolselder
- 100 g suiker
- 200 g wittewijnazijn
- 400 g water
- 1 Magic Star-appel
- Spar walnoten
- 4 dl Boni melk
- 4 dl water
- 250 g mascarpone
Recept
- Schil de knolselder en snij in 2.
- Snij ½ met de mandoline in zo fijn mogelijke rondjes.
- Meng de suiker met de witte wijnazijn en het water. Laat de rondjes hierin marineren.
- Knolseldercrème: snij de andere helft van de knolselder in kleine stukken.
- Kook gaar in de melk met water en een snuif zout.
- Giet af. Mix glad. Voeg de mascarpone toe en meng goed. Kruid met peper en zout.
- Serveer koud.
- Was de appel en snij net voor het serveren in fijne partjes.
- Doe de knolseldercrème in een kom. Schik de gemarineerde schijfjes knolselder er kunstig in. Schik de appelpartjes er ook tussen.
- Werk af met walnoten.
Delen