Knolseldersoep met appel

Knolseldersoep met appel

Allergenen

Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien en snij fijn. Reinig de selder en snij eveneens in stukjes.

  2. Verhit de helft van de olie in een grote pan. Voeg de ui en selder toe en bak 10 minuten op matig vuur, tot ze zacht zijn.

  3. Schil de knolselder en de appels. Hak alles in stukjes. Voeg de knolselder- en appelstukjes toe en bak 2 à 3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en kruid met zout en peper. Laat 30 minuten zachtjes koken tot de knolselder zacht is.

  4. Haal de pan van het vuur en mix de soep met een staafmixer. Roer de helft van de room erdoor.

  5. Verwarm de witte bonen en linzen in een aparte pan. Verbrokkel de fetakaas.

  6. Schep de soep in kommen en garneer met de bonen, linzen en fetakaas. Werk af met gehakte peterselie en het stokbrood.