Knolseldersoep met kastanjepuree

4beeb361c1b7e1331c20a0d6dc9cb5924a3ff8889f21d9e631ba1be10481211e.jpg

Allergenen

Selder en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de knolselder en snij in plakken. Snij 1 plak in lucifers en de rest in stukjes.

  2. Schil de aardappel en snij in stukken. Reinig de prei en snij het wit van de prei in ringen.

  3. Smelt een klont boter in een ruime pan en stoof hierin de uisnippers. Voeg de prei- en knolselderstukjes toe en roerbak enkele minuten.

  4. Overgiet met de bouillon en doe de aardappelen erbij. Laat de soep gaarkoken.

  5. Pureer de soep en kruid met peper en zout.

  6. Frituur de knolselderlucifers en laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Roer de room en melk door de soep. Breng verder op smaak met kastanjepuree.

  8. Werk af met de gefrituurde knolselder en enkele blaadjes peterselie.