Knolseldersoep met champignons en croutons

Knolseldersoep met champignons en croutons

Allergenen

Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. 79c09d4ed6861cf2fb7af9eed8edc6b2b29192738cf4a25fae5e5ef082affeb2.jpg

    Schil de knolselder en aardappel. Snij beide in grove stukken. Pel de uien en snipper fijn. Snij het preiwit grof.

  2. Smelt een klontje boter in een pot en stoof alle groenten even aan.

  3. 5169586759b294e33f1a114037a87566b1b354e58db5a992835562ee820872aa.jpg

    Giet de bouillon erbij. Laat op een zacht vuur 20 min garen.

  4. 2a118132143b604eca9a8d3ea78015a67b7e70402618dd53b58a0e96fd964bf3.jpg 997fcc01f8c14a1d501143d7211ac1d6f14b95b96eca154db3875155cedf8f08.jpg

    Reinig de champignons en snij in plakjes. Bak de champignons aan in olijfolie en kruid met peper en zout. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Snij het brood in miniblokjes. Bak ze krokant in wat boter. Kruid met peper, zout en verse tijm.

  6. 8d77305dd46ccc85d7795e18b1df6a430a898743a520d339e7339002da4c4e4e.jpg

    Mix de soep en kruid met peper en zout.

  7. 84fb93b6acb58fb643ba0eccb31e6f0ea5c7c1144e704e23dbfb318bfca4ee1e.jpg

    Verdeel de soep in de borden en werk af met de gebakken champignons, de broodcroutons en een takje waterkers. Serveer meteen.