Knolseldersoep met scampi’s en crumble van bloedworst

Knolseldersoep met scampi’s en crumble van bloedworst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de knolselder en de aardappelen. Snij beide in gelijke blokjes. Snij het groen van de prei en gebruik enkel het witte gedeelte. Snij de prei in ringen. Pel de uien en snipper fijn.

  2. Smelt een klontje boter aan in een kookpot. Stoof de ui en preiringen hierin glazig. Voeg de aardappel- en knolselderblokjes toe en overgiet met kippenbouillon. Laat garen gedurende 20 minuten. Mix tot een gladde soep. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.

  3. Verwijder het vel van de bloedworst. Bak het vlees in hete boter. Plet de bloedworst met een vork. Strooi de panko erover en bak samen krokant en droog tot een crumble.

  4. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Bak ze in hete boter. Kruid met peper en zout. Snij ze in de lengte middendoor.

  5. Serveer de soep in voorverwarmde borden. Schik de halve scampi’s op de rand en verdeel de crumble in de soep.

  6. Werk af met wat plukjes groen en serveer onmiddellijk.