Knolseldercrème met gedroogde ham

2Vlees15minPrint
Ingrediënten
  • 200 g knolselder
  • 1 dl Spar room
  • 1 bloemaardappel
  • nootmuskaat
  • 1 sneetje Spar Italiaanse ham
  • Boni Selection olijfolie
Recept
  1. Leg het sneetje ham tussen 2 vellen bakpapier. Plaats 2 min in de microgolfoven op de hoogste stand. Laat afkoelen.
  2. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes.
  3. Schil de knolselder en snij in blokjes.
  4. Doe de aardappelblokjes en knolselderblokjes in een glazen pot met 3 el water. Dek de pot af en plaats 10 à 15 min in de microgolfoven tot alles gaar is. Giet het resterende vocht weg.
  5. Mix de knolselder, aardappel en room tot een crème in de blender. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  6. Plaats de crème 2 min in de microgolfoven om op te warmen.
  7. Besprenkel de crème met wat olijfolie en werk af met een krokant stukje gedroogde ham.
< naar recepten