Broccolisoep met gedroogde ham en tomaat PT2H 8 porties 2 grote uien 2 liter gevogeltebouillon 4 tomaten 2 grote broccoli’s 50 g Spar boter 4 stengels witte selder 3 dl Spar room 4 sneetjes Gandaham nootmuskaat

Broccolisoep met gedroogde ham en tomaat

efe33f9e521d385c108c795e69070f20043b094e639437e69c0f318d068694d2.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de groenten. Pel de tomaten, snij in kwartjes en ontpit ze. Laat ze 1 u 30 min drogen in de oven op 70°C. Kruid met peper en zout.

  2. Droog de ham 30 min in de oven.

  3. Snij een 16-tal roosjes van de broccoli als garnituur. Kook ze beetgaar.

  4. Snij de ui, selder en rest van de broccoli in grove stukken. Stoof aan in wat boter en bevochtig met de bouillon. Breng aan de kook. Laat de soep garen op matig vuur. Mix de soep en passeer door een zeef. Voeg de room toe, breng aan de kook, smaak af met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Hak de gedroogde tomaten in grove stukken, verdeel over de soepborden.

  6. Serveer de soep. Werk af met roosjes broccoli, reepjes gedroogde ham en plukjes selderblaadjes.