Broccolisoep en croûte

Allergenen

Selder , Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn. Reinig de prei en selder. Snij de selder in halve maantjes, de prei fijn en de broccoli in roosjes. Snij de broccolisteel en knolselder in blokjes.

  2. Verwarm een scheut olie in een pot en stoof de groenten aan. Kruid met peper, zout en ras el hanout.

  3. Overgiet met 1,5 l water, voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Kook gaar en mix fijn. Kruid met peper en zout.

  4. Verwarm de oven voor op 220°C.

  5. Giet de warme soep in ovenvaste kommen en bedek elke kom met bladerdeeg. Zorg ervoor dat het deeg minstens 2 cm over de randen van de kommen komt (het deeg krimpt tijdens het bakken) en snij de overtollige randen weg.

  6. Klop de eidooier los met 1 el water en borstel over het deeg. Bestrooi met gratinkaas. Pluk de tijm- en rozemarijnnaaldjes los en strooi over het deeg.

  7. Zet 10 à 15 min in de voorverwarmde oven tot ze een mooie goudbruine korst krijgen.

  8. Serveer onmiddellijk