Zelfgemaakte ravioli met champignons en gedroogde ham

Zelfgemaakte ravioli met champignons en gedroogde ham

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg: giet de bloem in een berg op je aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren in het kuiltje. Meng de eieren en bloem voorzichtig met een vork. Voeg een snuifje zout toe en kneed het deeg nog een 10-tal min tot een stevige, elastische bol. Laat 30 min rusten in vershoudfolie in de koelkast.

  2. Vulling: pel en versnipper de sjalot en de look. Snij de champignons fijn. Bak de sjalot, look en stukjes champignons in olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. Maal de gebakken champignons met de ricotta, hamstukjes, parmezaan, peterselie en olijfolie fijn in de blender. Kruid goed met peper en zout. Zet in de koelkast.

  4. Kerstomaatjessaus: halveer de kerstomaatjes en leg ze met het snijvlak naar boven op een bakplaat bedekt met bakpapier. Snij de look in kleine stukjes en leg op elk tomaatje een stukje look. Besprenkel met olijfolie en bak ± 45 min op 150°C.

  5. Haal het deeg enkele keren door de pastamachine of rol het flinterdun uit met een deegrol tot je lange pastavellen krijgt.

  6. Leg op regelmatige afstand van elkaar een beetje vulling op een uitgerold pastavel en borstel wat water rond de vulling. Bedek de vullingen met een ander pastavel. Druk de zijkanten aan tussen de vullingen en snij in vierkantjes.

  7. Pocheer de ravioli in kleine porties enkele min in gezouten, licht kokend water tot ze bovendrijven.

  8. Bak de ui in een pan in olijfolie. Blus eventueel met een scheutje witte wijn. Voeg de kerstomaatjes toe aan de pan en laat enkele min sudderen tot je een saus krijgt. Voeg het kookvocht van de ravioli toe als de saus te droog wordt.

  9. Overgiet de ravioli met de saus. Werk eventueel af met basilicum en Parmezaanse kaas.