Pasta met champignons, blauwschimmelkaas en gedroogde ham

Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kook ruim water op het vuur met een scheutje olie en een snuifje zout.
-
Kook de pasta ‘al dente’, zoals aangegeven op de verpakking.
-
Meng de blauwschimmelkaas met de ricotta.
-
Giet de pasta af en hou 1 dl kookvocht apart.
-
Giet het warme kookvocht bij de kaasmengeling.
-
Hou de pasta even apart.
-
Mix de kaasmengeling kort met een staafmixer.
-
Trek de oesterzwammen in kleinere stukken.
-
Snij de kastanjechampignons in 4, maar hou enkele grotere exemplaren apart. Reinig de andere champignons.
-
Pel de sjalotten en snipper fijn. Stoof aan in een hete pan met bruine boter.
-
Voeg de verschillende champignons toe en bak mooi bruin.
-
Pel en plet de look en voeg toe aan de champignons.
-
Meng de kaasmengeling eronder en laat even opkoken.
-
Voeg de pasta toe aan de pan met de kaasmengeling en warm alles samen op.
-
Trek de gedroogde ham in reepjes. Snij de overgebleven kastanjechampignons in fijne plakjes.
-
Serveer de pasta in een diepe kom en werk af met stukjes gedroogde ham, schijfjes rauwe kastanjechampignons en tuinkers.