Pasta met champignons, blauwschimmelkaas en gedroogde ham

Pasta met champignons, blauwschimmelkaas en gedroogde ham

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook ruim water op het vuur met een scheutje olie en een snuifje zout.

  2. Kook de pasta ‘al dente’, zoals aangegeven op de verpakking.

  3. Meng de blauwschimmelkaas met de ricotta.

  4. Giet de pasta af en hou 1 dl kookvocht apart.

  5. Giet het warme kookvocht bij de kaasmengeling.

  6. Hou de pasta even apart.

  7. Mix de kaasmengeling kort met een staafmixer.

  8. Trek de oesterzwammen in kleinere stukken.

  9. Snij de kastanjechampignons in 4, maar hou enkele grotere exemplaren apart. Reinig de andere champignons.

  10. Pel de sjalotten en snipper fijn. Stoof aan in een hete pan met bruine boter.

  11. Voeg de verschillende champignons toe en bak mooi bruin.

  12. Pel en plet de look en voeg toe aan de champignons.

  13. Meng de kaasmengeling eronder en laat even opkoken.

  14. Voeg de pasta toe aan de pan met de kaasmengeling en warm alles samen op.

  15. Trek de gedroogde ham in reepjes. Snij de overgebleven kastanjechampignons in fijne plakjes.

  16. Serveer de pasta in een diepe kom en werk af met stukjes gedroogde ham, schijfjes rauwe kastanjechampignons en tuinkers.