Stoofpot van paddenstoelen met dragon en look

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 6 sjalotten
  • 4 teentjes look
  • 250 g Boni kastanjechampignons
  • 400 g champignonmix met kruiden
  • 200 g shiitake
  • 250 g oesterzwammen
  • 1 kl piment d’espelette
  • 2 takjes tijm
  • 2 kaneelstokjes
  • 400 ml groentebouillon
  • 100 ml pastis
  • 1 plantje peterselie
  • 1 plantje bieslook
  • 5 takjes dragon
  • 5 takjes munt
  • 1 bosje kervel
  • 200 ml Boni room
  • 1 citroen
  • Boni olijfolie
  • Spar boter
Recept
  1. Pel de sjalotten en hak grof. Pel de look en snij in plakjes.
  2. Borstel alle paddenstoelen schoon. Snij de kastanjechampignons in kwartjes en shiitake in plakjes.
  3. Doe 2 el olijfolie en een klont boter in een grote sauteerpan en zet op een halfhoog vuur.
  4. Roerbak de sjalotten en look.
  5. Kneus de kaneelstokjes en voeg samen met de takjes tijm bij de sjalotten.
  6. Zet, als de sjalotten zacht zijn, het vuur hoger. Bak de shiitake en kastanjechampignons. Bestrooi met espelettepeper en zout. Voeg de champignonmix en oesterzwammen toe.
  7. Overgiet met pastis, laat de alcohol verdampen en blus met de fond.
  8. Laat tot inkoken. Verwijder de kaneelstokjes en takjes tijm.
  9. Voeg de room toe en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  10. Hak de verse kruiden fijn (van munt, dragon en peterselie enkel de blaadjes) en schep ze samen met de citroenzeste door de paddenstoelen.
< naar recepten