Haantje gevuld met kastanjes, ratte aardappeltjes en groentekrans

Haantje gevuld met kastanjes, ratte aardappeltjes en groentekrans

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Schil de wortelen en snij ze in brede schuine plakken. Schil de aardperen.

  3. Boen de aardappeltjes schoon en kuis de spruitjes en raapjes. Snij de roosjes van de romanesco los.

  4. Breng een ruime pot licht gezouten water aan de kook en blancheer de groenten en aardappelen hierin. Laat uitlekken en doe in een ovenschaal.

  5. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout, en stop er takjes tijm en laurierblad tussen. Laat verder garen in de oven.

  6. Verwijder de korsten van het brood. Scheur het brood in stukjes en besprenkel met de melk.

  7. Hak de kastanjes grof.

  8. Druk het vlees uit de worstjes en meng met look, peterselie, broodkruim en gehakte kastanjes. Kruid met peper en zout. Vul de haantjes met de farce. Wrijf ze in met zachte boter en schik in een ovenschaal.

  9. Bak goudbruin en gaar in ± 40 min en bedruip regelmatig met de vrijgekomen sappen.

  10. Serveer de haantjes met de verschillende groenten.