Zwartpootkip met geroosterde spruitjes, uiensaus en zoete aardappelmousseline

Zwartpootkip met geroosterde spruitjes, uiensaus en zoete aardappelmousseline

Allergenen

Selder , Eieren , Lactose , Melk , Mosterd , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de ongeschilde uien en tenen look. Halveer de uien. Besprenkel de snijzijde met olijfolie. Zet met de ongepelde tenen look in een ovenschotel en rooster 25 min op 225°C in de oven.

  2. Duw de lookpulp uit elke teen. Breng de rundsfond met de uien en look aan de kook. Laat 20 min rustig sudderen.

  3. Zeef de fond en voeg de uienkonfijt toe. Laat 10 min rustig sudderen.

  4. Klop de bruine roux erdoor en laat sudderen tot de gewenste dikte. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Halveer de spruiten, besprenkel met olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Vul de kip met de takken tijm. Kruid de binnenkant met zwarte peper en zout. Smelt 80 g boter. Wrijf de kip ermee in aan de buitenkant. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Zet de kip 30 min in de oven op 180°C met de rug naar boven.

  8. Draai de kip om met de borst naar boven. Bedek dakpansgewijs met het spek.

  9. Meng de mosterd en de honing. Smeer de volledige kip en het spek ermee in. Leg de spruitjes rondom de kip en zet nog 20 min in de oven.

  10. Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken. Kook 10 min in licht gezouten water. Giet af, laat drogen en mix fijn tot mousseline met 50 g boter. Snipper de krulpeterselie fijn en roer door deze mousseline.

  11. Serveer de mousseline en de saus bij de kip met spruiten.