Hert met aardpeer, spruitjes en saus van bittere chocolade
Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Was de wortel en snij fijn.
-
Pel de sjalot en teen look en snij beide fijn. Stoof samen met de wortelstukjes aan in hete boter.
-
Voeg de gedroogde jeneverbessen toe en laat bruin bakken.
-
Bestrooi met de el bloem en laat kort meebakken.
-
Bevochtig het geheel met de rode wijn en laat volledig inkoken tot alle wijn in de groentjes is getrokken.
-
Voeg de wildfond en het kruidentuiltje toe en laat zachtjes koken.
-
Kleur de hertenfilet aan in hete boter. Schik in een vuurvaste schotel met een mooie klont boter.
-
Kook de braadsappen uit de pan los met een scheutje water en voeg toe aan de saus.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Was de aardpeer zeer grondig. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes.
-
Kook de aardpeer en spruitjes apart beetgaar.
-
Gaar het hertenvlees ± 8 min in de voorverwarmde oven. De ideale kerntemperatuur van het vlees is 52°C. Je kan dat checken met een kernthermometer.
-
Snij de aardpeer in 4 stukken en bak samen met de spruitjes goudgeel in hete boter. Kruid met peper en zout.
-
Giet de saus door een fijne zeef, kook opnieuw in en kruid met peper en zout.
-
Werk de saus af met wat pure chocolade. Proef regelmatig alvorens extra chocolade toe te voegen.
-
Haal het vlees uit de oven en laat nog ± 4 min rusten onder aluminiumfolie. Snij het vlees in plakjes.
-
Bak de kroketjes in de frietketel.
-
Giet wat saus in het midden van het bord en schik het vlees erop. Werk af met wat fleur de sel. Serveer de gebakken kroketjes en aardpeer-spruitmengeling erbij. Werk af met wat kervelblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven