Hert met aardpeer, spruitjes en saus van bittere chocolade

Hert met aardpeer, spruitjes en saus van bittere chocolade

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de wortel en snij fijn.

  2. Pel de sjalot en teen look en snij beide fijn. Stoof samen met de wortelstukjes aan in hete boter.

  3. Voeg de gedroogde jeneverbessen toe en laat bruin bakken.

  4. Bestrooi met de el bloem en laat kort meebakken.

  5. Bevochtig het geheel met de rode wijn en laat volledig inkoken tot alle wijn in de groentjes is getrokken.

  6. Voeg de wildfond en het kruidentuiltje toe en laat zachtjes koken.

  7. Kleur de hertenfilet aan in hete boter. Schik in een vuurvaste schotel met een mooie klont boter.

  8. Kook de braadsappen uit de pan los met een scheutje water en voeg toe aan de saus.

  9. Verwarm de oven voor op 180°C.

  10. Was de aardpeer zeer grondig. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes.

  11. Kook de aardpeer en spruitjes apart beetgaar.

  12. Gaar het hertenvlees ± 8 min in de voorverwarmde oven. De ideale kerntemperatuur van het vlees is 52°C. Je kan dat checken met een kernthermometer.

  13. Snij de aardpeer in 4 stukken en bak samen met de spruitjes goudgeel in hete boter. Kruid met peper en zout.

  14. Giet de saus door een fijne zeef, kook opnieuw in en kruid met peper en zout.

  15. Werk de saus af met wat pure chocolade. Proef regelmatig alvorens extra chocolade toe te voegen.

  16. Haal het vlees uit de oven en laat nog ± 4 min rusten onder aluminiumfolie. Snij het vlees in plakjes.

  17. Bak de kroketjes in de frietketel.

  18. Giet wat saus in het midden van het bord en schik het vlees erop. Werk af met wat fleur de sel. Serveer de gebakken kroketjes en aardpeer-spruitmengeling erbij. Werk af met wat kervelblaadjes.