Eieren , Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Januari
- Februari
- Maart
- April
- Mei
- Juni
- September
- Oktober
- November
- December
- Fruit
Appel
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Bak de stukken kalfsvlees aan met boter in een gietijzeren pot en verwijder het vlees met een schuimspaan weer uit de pot.
-
Pel de uien en snipper fijn. Fruit samen met 2 geperste tenen look in het braadvocht.
-
Schil de wortels en snij in schijfjes. Voeg samen met de champignons toe aan de pot en gaar 10 min op een zacht vuurtje.
-
Voeg de kalfsfond en het kruidentuiltje toe. Laat zachtjes sudderen.
-
Balletjes
Ingrediënten: 1.0 teentjes knoflook 300.0 g kalfsgehakt 2.0 sjalotten paneermeel Spar gehakte peterselie 1.0 el mosterd 1.0 eidooiers paprika
Pel de sjalotten en teen look. Snipper alles fijn en meng met een snuifje peper, zout en paprikapoeder, een handvol paneermeel, een el mosterd, een eidooier en een handvol fijngesnipperde peterselie onder het kalfsgehakt.
-
Rol het mengsel tot kleine pingpongballetjes en bak zacht aan in een braadpan met boter. De balletjes moeten nog niet gaar zijn. Leg ze op keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen.
-
Bestrooi de stukjes kalfsvlees met bloem en voeg samen met de balletjes toe aan de pot met groenten.
-
Overgiet het geheel rijkelijk met blonde Leffe en laat ± 30 min sudderen op een zacht vuur tot het vlees gaar is.
-
Voeg tenslotte 2 el veenbessen toe en roer zacht. Voeg wat room toe.
-
Was en halveer de appels en verwijder het klokhuis. Schil de appelen niet.
-
Leg de halve appels in een ovenschotel en vul de holte van het klokhuis rijkelijk met veenbessen.
-
Zet de ovenschotel in de oven op 200°C gedurende 30 min.
-
Bak de pommes duchesse 5 min in de friteuse op 175°C.
-
Verdeel de kalfsblanquette over de borden. Schik op elk bord een appel met veenbessen en enkele pommes duchesse.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven