Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Pel de uien en snij ze in reepjes.

  2. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.

  3. Verhit een flinke klont boter in een gietijzeren pan. Bak de stukjes vlees hierin aan alle zijden goudbruin. Bestrooi met de bloem en schep alles om.

  4. Overgiet met water tot het vlees net onder staat. Kruid met peper en zout. Voeg de tijm en rozemarijn toe. Breng aan de kook.

  5. Doe de wortelen en uien erbij. Dek de pan af en laat op een laag vuur ½ uur sudderen.

  6. Voeg de champignonplakjes en het citroensap toe. Laat verder stoven tot het vlees gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Vis de kruidentakjes eruit.

  7. Klop de eidooier los met de room.

  8. Roer het roommengsel, vlak voor het serveren, samen met 2 eetlepels peterselie door de blanquette. Laat nog enkele minuten doorwarmen onder voortdurend roeren.

  9. Bestrooi met peterselie en serveer met gekookte aardappeltjes.