Kalfsblanquette met gekookte aardappelen

Kalfsblanquette met gekookte aardappelen

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortelen. Bind de witte selder met 1 wortel, de peterseliestengels, de laurier en de tijm samen met keukentouw tot een groot kruidentuiltje.

  2. Pel 1 sjalot en steek de kruidnagel erin.

  3. Doe de kalfsstoverij in een stoofpot. Overgiet met 2 l water en voeg het bouillonblokje, de sjalot en het kruidentuiltje toe. Kruid met peper en zout.

  4. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ± 45 min pruttelen. Schuim de bouillon af na 10 min koken.

  5. Pel de overige sjalotten en snij fijn.

  6. Reinig de prei en champignons. Snij de prei fijn en de wortelen en champignons in plakjes.

  7. Stoof de sjalot en groenten in 2 el boter aan. Laat de groenten op een zacht vuurtje garen. Haal uit de pan.

  8. Haal het vlees uit de bouillon. Doe de sjalot met kruidnagel en het kruidentuiltje weg.

  9. Doe in de pot van de groenten 1 el boter en 40 g bloem. Bak kort aan.

  10. Voeg 1 l bouillon en de room toe en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.

  11. Meng het vlees en de groenten onder de saus.

  12. Werk af met fijngehakte peterselie.

  13. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

  14. Serveer de kalfsblanquette met de gekookte aardappelen.