Kalfsblanquette met voorjaarsgroenten PT2H 8 porties 15 cl Boni Selection room 2 grote uien 2 bosjes kervel 1 courgette 300 g Boni diepvrieserwtjes 1 g sap van citroen 1 Spar ei 2 el Boni Selection bloem 250 g Spar champignons g verse tijm en rozemarijn 2 kg kalfsstoofvlees 1 bussel jonge wortelen g Spar boter

Kalfsblanquette met voorjaarsgroenten

989dccd47f1642440d926a2a4a25106a8cd5b2cde5983df078dcfb7dd71543c3.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Scheid het ei en klop de eidooier los met de room.

  2. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Pel de uien en snij in reepjes.

  3. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.

  4. Was de courgette en snij in fijne plakjes.

  5. Verhit een flinke klont boter in een gietijzeren pan. Bak hierin de dobbelstenen vlees goudbruin aan alle zijden, bestrooi met de bloem en schep alles om.

  6. Overgiet met water tot het vlees net onder staat. Voeg takjes tijm en rozemarijn toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook.

  7. Voeg de uien toe. Dek de pan af en laat ½ uur sudderen op een laag vuur.

  8. Voeg wortelen, champignonplakjes en citroensap toe en laat nog ½ uur stoven. Voeg dan courgette en diepvrieserwtjes toe en laat verder stoven tot het vlees gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Roer het ei-roommengsel vlak voor het serveren samen met 2 eetlepels kervelplukjes door de blanquette. Laat nog enkele minuten doorwarmen (niet koken!) onder voortdurend roeren.

  10. Bestrooi met kervelplukjes en serveer.