Kalfsblanquette met voorjaarsgroenten

8Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 1,5 kg kalfsblanquette (kalfsstoofvlees)
  • ½ bos jonge wortelen
  • 250 g Spar champignons
  • 2 grote uien
  • 1 courgette
  • 300 g Boni diepvrieserwtjes
  • g sap van 1 citroen
  • 1 Spar ei
  • 15 cl Boni room
  • g Spar boter
  • 2 bosjes kervel
  • 2 eetlepels Boni bloem
  • g verse tijm en rozemarijn
Recept

1. Scheid het ei en klop de eidooier los met de room.
2. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Pel de uien en snij in reepjes.
3. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
4. Was de courgette en snij in fijne plakjes.
5. Verhit een flinke klont boter in een gietijzeren pan. Bak hierin de dobbelstenen vlees goudbruin aan alle zijden, bestrooi met de bloem en schep alles om.
6. Overgiet met water tot het vlees net onder staat. Voeg takjes tijm en rozemarijn toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook.
7. Voeg de uien toe. Dek de pan af en laat ½ uur sudderen op een laag vuur.
8. Voeg wortelen, champignonplakjes en citroensap toe en laat nog ½ uur stoven. Voeg dan courgette en diepvrieserwtjes toe en laat verder stoven tot het vlees gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
9. Roer het ei-roommengsel vlak voor het serveren samen met 2 eetlepels kervelplukjes door de blanquette. Laat nog enkele minuten doorwarmen (niet koken!) onder voortdurend roeren.
10. Bestrooi met kervelplukjes en serveer.

< naar recepten