Kalfsblanquette met balletjes en champignons

Kalfsblanquette met balletjes en champignons

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalot en snij fijn. Reinig de prei en selder.

  2. Schil de wortel en snij samen met de prei en witte selder fijn.

  3. Laat 2 el boter smelten in een diepe pan en stoof de groenten en sjalot glazig. Laat niet aanbakken. Kruid met peper en zout.

  4. Blus de groenten met de wijn en laat de alcohol verdampen.

  5. Voeg het vlees, kruidentuiltje en bouillonblokje bij de groenten en overgiet met water tot het vlees net onder staat.

  6. Laat 1 u 30 min op een zacht vuur pruttelen. Haal het schuim geregeld met een schuimspaan weg.

  7. Reinig de champignons en snij in 4.

  8. Kook de champignons en de gehaktballetjes gaar in kokend water met wat citroensap, ± 10 min. Haal uit het water en kruid met peper en zout.

  9. Voeg de gehaktballetjes, champignons en room bij het gerecht en breng weer aan de kook.

  10. Laat de saus indikken met 1 à 2 el maïzena. Kruid met nootmuskaat.

  11. Werk het gerecht af met gehakte peterselie.