Lamskroon met jardinière, hasselbackaardappel en lookschuim

Lamskroon met jardinière, hasselbackaardappel en lookschuim

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Jardinière: snij de boontjes, mangetout en snijbonen in de gewenste vorm. Kook kort in kokend, gezouten water. Verfris onder koud, stromend water.

  2. Pel twee sjalotten en snipper fijn. Smelt een klontje boter en stoof de sjalotsnippers. Voeg de boontjes toe. Breng op smaak met de mosterd.

  3. Voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte. Hou warm.

  4. Hasselbackaardappelen: was de aardappelen goed. Leg ze tussen 2 lepels. Snij in schijfjes, maar net niet tot beneden.

  5. Schik ze in een vuurvaste schotel en steek ze vol met de rozemarijn en fijngesneden look. Voeg het laurierblaadje toe.

  6. Smelt de boter en giet rijkelijk over de aardappelen. Bedek met aluminiumfolie.

  7. Zet in de oven en gaar op 180°C gedurende 20 min.

  8. Verwijder de folie, bedruip met de gesmolten boter uit de schaal en laat nog een 10-tal min verder garen zonder folie.

  9. Rasp de kaas over de aardappelen een 5-tal min voor het serveren. Zet kort terug in de oven zodat de kaas smelt.

  10. Lamsjus: pel één sjalot en snij fijn. Pel 3 teentjes look en snij in 2.

  11. Bak alles mooi bruin, blus met madeira en bevochtig met fond.

  12. Laat 1 u zachtjes koken. Zeef de saus.

  13. Kruid de saus met peper en zout. Werk af met een klontje boter.

  14. Mix schuimig met een staafmixer.

  15. Kuis het lamskroontje op. Draai tot een kroonvorm en bind vast met keukentouw.

  16. Bak bruin in boter met een teentje look en wat rozemarijn.

  17. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C en bak 10 min.

  18. Haal het vlees uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Laat 5 min rusten.

  19. Zet een uitsteekring op de borden en vul met de jardinière. Schik hierop het lamsvlees. Snij het koordje van rond het vlees en snij langs de beentjes.

  20. Schik de hasselbackaardappelen op het bord en serveer de saus in een apart kommetje.