Lamskroon met gekonfijte aardappelen met kruidenkorst en groene groenten

Lamskroon met gekonfijte aardappelen met kruidenkorst en groene groenten

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Kruidenkorst

  Pel de look en sjalot en snipper fijn. Pluk de peterselie en hak fijn. Meng de malse boter met de look, sjalot, peterselie, panko en parmezaan. Meng alles goed onder elkaar. Leg tussen 2 bakpapieren en rol op 3 mm dikte. Leg in de koelkast en laat opstijven.

 2. Gekonfijte aardappelen

  Schil de aardappelen, snij in plakjes van 2 cm en steek rondjes uit. Pel de ui en look. Snipper fijn. Stoof de ui, look en laurier aan in een lage kookpan en voeg de aardappelen toe. Zet onder met bouillon en water. Gaar op een laag vuur.

 3. Verwarm de oven voor op 180°C.

 4. Haal de aardappelplakjes uit de bouillon. Giet de bouillon door een fijne zeef. Leg de aardappelplakjes in een ovenschotel. Haal de kruidenkorst uit de koelkast, steek er rondjes uit en leg ze op de aardappelen. Zet in de voorverwarmde oven en gratineer de aardappelen kort.

 5. Groene groenten

  Snij de groenten in grove julienne. Blancheer ze, giet af en laat schrikken onder koud water. Voeg de erwtjes als laatste toe en laat kort meegaren.

 6. Kuis de lamskronen en verwijder de helft van de beentjes. Kruid met peper en zout en bak bruin in hete boter. Zet het vlees 12 min in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.

 7. Saus

  Pel de look en snipper fijn. Bak in de pan van het lamsvlees en blus met porto. Doe de rozemarijn en de bouillon van de gekonfijte aardappelen erbij en laat tot de helft inkoken. Giet door een zeef en monteer met een klontje boter.

 8. Stoof de groenten kort aan in wat boter en kruid met peper en zout.

 9. Snij de lamskroontjes in ribbetjes. Schik de groenten in het midden van het bord, leg er 2 ribbetjes gekruist bij en serveer de aardappelen erbij. Werk af met de saus.